Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Šibenik sam napustio dva puta - prvi put kad sam otišao studirati, a drugi put kad sam otišao voditi inspekciju Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Nikad mi nije palo na pamet otići zauvijek. Volim reći da sam jedan od onih koji je “iz Šibenika otišao samo kako bi se u njega vratio!”.

U starom gradu sam napravio svoje prve korake, na Baldekinu prvi put pao s ljulja, a na Vidicima prvi put zabio gol. U Šibeniku mi je obitelj i prijatelji koje sam stekao za cijeli život. Ovdje se i profesionalno razvijam. U posljednje vrijeme, a pogotovo u ova teška vremena, imam osjećaj da trebam nešto vratiti našem Šibeniku koji mi je dao sve.

Moja je želja da Šibenik bude grad u kojem se svi osjećaju jednako važni. Nema nas puno, al' smo na svoju ruku, jaki, prkosni i ne damo na se i na svoje. Onoliko koliko mi pripadamo Šibeniku, toliko i on pripada nama. Zaslužuje da mu se posvetimo i zaslužuje čuti naše mišljenje.

Želja mi je Šibenik vratiti ljudima i vjerujem da je to moguće.

Rođen sam 13. prosinca 1976. u Šibeniku gdje sam pohađao Osnovnu školu Tina Ujevića (koja se tada zvala OŠ „Lepa Šarić“) te Gimnaziju Antuna Vrančića. Potom odlazim na Pravni fakultet u Zagreb. Po završetku studija vraćam se u Šibenik gdje odrađujem vježbenički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita otvaram vlastiti odvjetnički ured. Danas sam osnivač i odvjetnik u Odvjetničkom društvu Macura i Restović j.t.d.

Godinu i pol dana bio sam ravnatelj NP Krka te sam u tom mandatu učinio upravljanje našim najljepšim nacionalnim parkom potpuno otvorenim i transparentnim. Inicirao sam nekoliko desetaka zajedničkih projekata s lokalnim stanovništvom u svrhu provođenja održivog razvoja i zelenih politika.

Obnašao sam i dužnost pomoćnika ministra u tadašnjem Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, gdje sam vodio Upravu za inspekcijske poslove.

U slobodno vrijeme igram pikado te imam šest titula prvaka Europe - pet puta s reprezentacijom Hrvatske, jednom u parovima te sam šest puta s različitim klubovima bio prvak Hrvatske. Velika ljubav mi je i mali balun pa već dvadesetak godina igram za šibenski Futsal klub Banzogo. Prije nekoliko godina počeo sam aktivnije igrati i šah i član sam Šahovskog kluba Šibenik.

Govorim engleski jezik, a sporazumijevam se i na talijanskom i njemačkom. Posebno sam ponosan na to što sam uspješno položio četiri stupnja kineskog (mandarinskog) jezika. Trenutno pišem završni rad na Specijalističkom studiju Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, smjer Međunarodni odnosi i diplomacija.

Vratio sam se se u Šibenik kako bih svome gradu dao barem dio onoga što sam od njega dobio – osjećaj sigurnosti, pripadnosti, topline doma i priliku da se profesionalno afirmiram i razvijam. To zaslužuju svi koji u njemu žive.

Šibenik nam svima treba dati priliku da privatno i profesionalo rastemo i razvijamo se, pritom uvažavajući i podržavajući naše različitosti, dopuštajući nam da propitujemo tko smo i što želimo postati.

Naše ideje o nama samima i gradu moraju doći do onih koji su na vlasti jer, jedino ako smo zajedno, sve postaje moguće za naš Šibenik.

 • 2021.

  Kandididiram se za gradonačelnika

  Šibeniku želim vratiti barem dio onoga što sam od njega dobio – osjećaj sigurnosti, pripadnosti, topline doma i priliku da se profesionalno afirmiram i razvijam. To zaslužuju svi koji u njemu žive.

 • 2014.

  Postajem pomoćnik ministra

  U tadašnjem Ministarstvu zaštite okoliša i prirode vodio sam Upravu za inspekcijske poslove.

 • 2013.

  Postajem ravnatelj NP Krka

  Godinu i pol dana bio sam ravnatelj NP Krka te sam u tom mandatu učinio upravljanje našim najljepšim nacionalnim parkom potpuno otvorenim i transparentnim.

 • 2001.

  Vraćam se u Šibenik

  U Šibeniku odrađujem vježbenički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita otvaram vlastiti odvjetnički ured. Danas sam osnivač i odvjetnik u Odvjetničkom društvu Macura i Restović j.t.d.

 • 1995.

  Odlazim na studij u Zagreb

  U Zagrebu sam proveo pet i pol godina i tamo sam završio Pravni fakultet.