Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Informacije za korisnike internet stranice

Pravila privatnosti

Poštujemo privatnost posjetitelja ove web stranice i brinemo o sigurnosti njihovih podataka. Izjava o privatnosti provodi se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti privatnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj, koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (obrazac za kontakt) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu.

Upotreba kolačića na našoj web stranici
Pravna osnova za upotrebu kolačića regulirana je Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14) gdje su definirana pravila vezana uz korištenje kolačića, kao i tehnologije pristupa i pohranjivanja informacija, na računalima, te mobilnoj periferiji.

Što su kolačići?
Kolačići (HTTP cookie) su jednostavne tekstualne datoteke, odgovorne za pravilno funkcioniranje internet stranice, a služe za poboljšanje iskustva korisnika. Kolačići uobičajeno sadrže podatke koje se pohranjuju u vašem pregledniku, svaki put kada posjetite određenu internet stranicu. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje lakše prikazivanje informacija prilagođenih vašim potrebama. Pored funkcije poboljšavanja korisničkog iskustva, namjena kolačića može biti različita. Mogu se upotrebljavati za analizu ponašanja ali i za prepoznavanje korisnika.

Vrste kolačića, koje koristimo na ovoj web stranici:

Nužni kolačići
Ovi kolačići omogućuju korištenje stavki potrebnih za pravilno funkcioniranje internet stranice. Bez tih kolačića većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno. Iskustveni kolačići Uz pomoć ovih kolačića prikupljaju se podaci o ponašanju korisnika na internet stranici, kako bi se poboljšale komponentne stranice (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Ovi kolačići identificiraju korisnika a ne prikupljaju podatke.

Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija, ime itd. Oni pružaju napredne personalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija.

Oglasni ili ciljani kolačići
Takve kolačiće najčešće koriste tzv. treće strane tj. marketinške i društvene mreže, kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa te mjerile učinkovitost kampanja. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama:

Kako kontrolirati korištenje kolačića?
Ako želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Korištenje kolačića isključivo ovisi o vama, a uvijek ih možete ukloniti iz povijesti preglednika. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika. Slijedite link (ovisno o pregledniku koji koristite) za opširnije informacije o postavkama kolačića: